Thursday, September 30, 2010

Wedding Cakes & Baby Cake

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, September 30, 2010 2 comments Links to this post
2 Tier Cake in Red & White Theme order dari Sarah, kawan adik. Majlis Sarah berlangsung raya ke-3. Sarah juga order 16 Choc Moist Cupcakes dengan tema yg sama, tp aku lupa nak amik gambar cupcakes yg merah jelita tu. huhuhu. Satu lg kek edible Image utk hantarn pun lupa nak amik gmbr. ruginya... Kek ni semua buat pada ry ke-2 kt umah my parents. Raya ke-2 my parents wat open house, time tulah aku dok pulun wat 3 biji kek. huhuhu. Habis baju raya comot. Bila sedara-mara dtg, semua dok tengok aku deko, kekok jugak aku, yela aku ni amatur jer. Malulah. hehehe. Apapun terima kasih Sarah & Fira sudi order kek & coklat dari dapur & Oven.


Ini plak kek yang dibuat pd raya ke-3. Yang ni aku tlg cousin aku buat kek & aku deco& buat bunganya.

Kek baby ni pun cousin aku punya order jugak. Ini untuk Aqiqah. Yang ni aku buat & bakar kek jer, the rest cousin aku yg buat coz aku ngn En.Hubby bergegas shoot gmbr kawen kt Kota Bharu. satu hari aku wat 2 keje la aritu. hehehe.

Kek Suria

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, September 30, 2010 0 comments Links to this post
Choc Moist Cake ni order dari Suria pd bln 7 lg. Byk sgt kek tak update, yg ni plak boleh tertinggal di belakang. Apapun terimah kasih kepada Suria coz selalu order kek ngn Dapur&Oven......

Monday, September 27, 2010

Kek Hari Raya

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, September 27, 2010 2 comments Links to this post
Untuk versi Hari Raya 2010 kali ini, yang ni jer kek2 yang sempat disnap. Kek2 lain yg customer order semuanya lupa nak snap coz bila blk Kelantan, trus tak ingat. Ingat nak raya jer. hehehe. Kepada customer2 ku, moga berpuas hati dengan kek2 yang diorder. Mintak maaf jugak kepada yg tak dpt aku amik order coz aku dh full masa tu. Tak der ruang kosong kt fridge sebab penuh ngn Pandan Layer Cake & Kek Keladi.

Strawberry Cake order dari K.Eila Celestica.. Terima kasih K.Eila.. kalau sedap silalah order lagi ye...

Black Forest Cake ni order dari K.Suzita time bulan posa aritu kalau tak silap. Yang ni bukan kek raya. hehehe. Terima kasih ye sudi order ngn Dapur&Oven

Choc Moist Cake order dari Murni Celestica utk Hari Raya..

Choc Moist Cake ngn Fresh Strawberry order dr my neber utk hari raya kebetulan befday anak dia jatuh sehari sebelum raya tu yg pacak Happy Birhday kt situ tu

Kek Keladi paling hangat utk raya.. Terima kasih byk2 kepada semua yg order

Sunday, September 26, 2010

Befday Cakes & Cupcakes

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Sunday, September 26, 2010 2 comments Links to this post
Dah sebulan tak update blog... Sebelum puasa & pada bulan puasa, memang bizi buat kuih raya. Terima Kasih kepada yang sudi order Kuih Raya & kek raya. Kek raya tak amik gambar pun. Byk kek & coklat yg diorder aku lupa nak amik gambar. Tak menang tangan. Balik kampung pun raya kedua dh start baking kek. Org sibuk beraya, aku sibuk wat kek. Tambah lg my family wat open house lak ry kedua tu. Huru hara jd aritu. Tp aku siap ngajar wat bunga ros kg kt kezen2 ku. bolehlah ajar skit2. Aku pun bukannya reti sgt bab deco-mendeco ni.
Ok.. ni entry sebelum puasa mula2 my begday cake yg very yummy. Ice-cream cake from Baskin Robbins. Sgt sedap... Mesti cuba tau!!

25 Choc Moist Cupcakes order dari K.Fizan utk celebrate befday anaknya kt Tadika.

Marblee choc Cheese Cake order dari Murni Celestica jugak.

6 biji Choc moist Cupcakes order dari K.fizan jugak utk mkn2 kt umah

Cakes

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Sunday, September 26, 2010 0 comments Links to this post
Choc Moist Cake with Edible Image order dari Shafa utk anak sedaranya

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting order dari K.nur Celestica

Marble Choc Cheese Cake order dari Team program Celestica

Strawberry Cheese Cake... Very Yummy

Wednesday, September 22, 2010

My new Blog

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Wednesday, September 22, 2010 0 comments Links to this post
Memperkenalkan satu lagi blog kepunyaanku... Bukan blog masak-memasak, tp blog seorang amatur photographer yang sedang belajar mengenai photography.... kalau sudi, singgah2lah ye....

http://mypicsjourney.blogspot.com/
 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez