Monday, December 14, 2009

Kelas Coklat

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, December 14, 2009 3 comments Links to this post
Kelas coklat ni request dari kwn aku kt Kelantan. Dia nak sgt belajar wat coklat, so dengan kesuntukan masa dpt gak aku sediakan hari utk kawan aku belajar wat coklat. Kelas ni diadakan pada hari raya ke-3 (Raya Haji) dari kul 9 pagi sampai kul 4.30 ptg. So sekarang ni Shida dah pandailah wat coklat sendiri ye!!! Baru tahu betapa lama & complicatednya nak buat coklat Courverture. hehehe.. Kat bawah ni antara coklat yang shida buat.







Friday, December 11, 2009

Order dari K.Nur

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Friday, December 11, 2009 0 comments Links to this post
Marble Choc Cheesecake order dari K.nur untuk makan2. Terima Kasih K.Nur. Kalau sedap, silalah order lagi ye.


Plain Butter Cake RM30.00 9"

Wednesday, December 9, 2009

Butter Cookielicous

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Wednesday, December 09, 2009 2 comments Links to this post
Memperkenalkan produk terbaru Dapur&Oven!!! Butter Cookielicous. Very the Delicous!!! Sgt lembut & rangup...macam mana tu lembut pastu rangup, kalau nak tahu, silalah order ye. Hanya dari RM3.00 - RM3.50 utk 100 gram... Harga yang sgt berpatutan skali.

Plain Butter Cookies RM3.00/100g

Raisin Butter Cookies RM3.50/100g

Chocolate Chip Butter Cookies RM3.50/100g

Kasi close-up skit

Tgn Irdina yang menyibuk nak bergambar gak..

Order dari my neighbor.. 100g each

Thursday, December 3, 2009

Update Order Aidiladha...

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, December 03, 2009 0 comments Links to this post
Selamat Hari Raya Aidiladha semua... Raya Haji adalah raya yang sgt meriah di Kelantan. Bagi kami Raya Haji ni sama meriahnya dgn Raya Puasa. Seminggu sebelum raya adalah waktu yang sgt bizi. Macam-macam dlm otak nak pikir. Waktu tula baru nak beli baju raya utk Irdina, dok pikir duit cukup tak nak blk kampung & mcm2 lg. Kami blk kampung pada malam raya. Sebenarnya ikut schedule bertolak petang, tp hubbyku tak leh blk awal, so kul 12 tgh mlm gakla kami bertolak. Kul 5 pg sampai umah in law. Balik Kelantan pada waktu mlm ni memang sgt mencabar dgn lalu jalan Grik tu penuh ngn hutan rimba & bila nak sampai ke Puncak Titiwangsa tu penuh ngn kabus sampai tak nampak jln langsung. Kami ni mcm buta sekejap. Takut gak tetiba terjun dlm gaung ke coz jln dia bengkang bengkok ditambah dgn keadaan kabus tebal...hiiiiiiiiiii. Alhamdulillah, kami selamat gak sampai ke KB.

Kek Upin & Ipin order dari CT untuk Befday anak buahnya. Kek ni aku kene antar ke Parit Buntar coz Ct dok Johor.

Happy Birthday Khairina!!!

Sekeliling ada Upin & Ipin

Marble Choc Cheesecake ni pun order dari Ct gak. Ni pun deliver ke Parit Buntar. Thanks Ct coz sudi order ngn Jeri. Harap Ct berpuas hati..

Marble Choc Cheesecake Order dari Naja. Naja juga order Sheperd pie untuk makan2. Thanks Naja.. Kalau puas hati, silalah order lagi ye..

Kek Hantaran order dari my old fren, Along. Along order 2 biji Marble Choc Cheese Cake & satu set 16 biji cupcake. Hubby & me adalah OP utk wedding Along ni. Thanks bebanyak ye Along.

Selamat Pengantin Baru Along & Rosli

Cupcakes ni untuk hantaran masa majlis resepsi

Kek Keladi order dari Che Won. Che Won ni my old fren. Kami satu kelas waktu form1-form 3. Dalam Facebook kami bertemu. Dah lama sgt tak jumpa. Sudi jugak order ngan aku utk Befday abah dia pada raya ke-2. Thanks ye won...Harap berpuas hati..hehehe

Kek Keladi order dari Shah (my old Fren) & Kak Sha. Sorry ye Shah terpaksa kejut shah kul 4 pagi. Nak buat camner dah tak boleh nak bertolak awal dari Kulim ni. Sib baik Shah & hubbynya sporting bgn pepagi buta amik kek. Thanks ye Shah... nnti Shah trylah buat kek ye...

Pandan Layer Cake order dari Elly yang mengidam nak mkn kek aku. hehehe. Ptg raya baru aku antar kek ni on the way nak g Labok, umah nenek Hubby. Pada 1/12/09 Elly dh selamat bersalin baby boy. Nasib baik sempat mkn kek ni, kalau tak melelehla air liur baby nnti. Thank bebanyak ye Elly & congratulation on ur newborn baby boy... Welcome to the club!!!
 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez