Monday, December 14, 2009

Kelas Coklat

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, December 14, 2009 3 comments Links to this post
Kelas coklat ni request dari kwn aku kt Kelantan. Dia nak sgt belajar wat coklat, so dengan kesuntukan masa dpt gak aku sediakan hari utk kawan aku belajar wat coklat. Kelas ni diadakan pada hari raya ke-3 (Raya Haji) dari kul 9 pagi sampai kul 4.30 ptg. So sekarang ni Shida dah pandailah wat coklat sendiri ye!!! Baru tahu betapa lama & complicatednya nak buat coklat Courverture. hehehe.. Kat bawah ni antara coklat yang shida buat.







Friday, December 11, 2009

Order dari K.Nur

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Friday, December 11, 2009 0 comments Links to this post
Marble Choc Cheesecake order dari K.nur untuk makan2. Terima Kasih K.Nur. Kalau sedap, silalah order lagi ye.


Plain Butter Cake RM30.00 9"

Wednesday, December 9, 2009

Butter Cookielicous

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Wednesday, December 09, 2009 2 comments Links to this post
Memperkenalkan produk terbaru Dapur&Oven!!! Butter Cookielicous. Very the Delicous!!! Sgt lembut & rangup...macam mana tu lembut pastu rangup, kalau nak tahu, silalah order ye. Hanya dari RM3.00 - RM3.50 utk 100 gram... Harga yang sgt berpatutan skali.

Plain Butter Cookies RM3.00/100g

Raisin Butter Cookies RM3.50/100g

Chocolate Chip Butter Cookies RM3.50/100g

Kasi close-up skit

Tgn Irdina yang menyibuk nak bergambar gak..

Order dari my neighbor.. 100g each

Thursday, December 3, 2009

Update Order Aidiladha...

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, December 03, 2009 0 comments Links to this post
Selamat Hari Raya Aidiladha semua... Raya Haji adalah raya yang sgt meriah di Kelantan. Bagi kami Raya Haji ni sama meriahnya dgn Raya Puasa. Seminggu sebelum raya adalah waktu yang sgt bizi. Macam-macam dlm otak nak pikir. Waktu tula baru nak beli baju raya utk Irdina, dok pikir duit cukup tak nak blk kampung & mcm2 lg. Kami blk kampung pada malam raya. Sebenarnya ikut schedule bertolak petang, tp hubbyku tak leh blk awal, so kul 12 tgh mlm gakla kami bertolak. Kul 5 pg sampai umah in law. Balik Kelantan pada waktu mlm ni memang sgt mencabar dgn lalu jalan Grik tu penuh ngn hutan rimba & bila nak sampai ke Puncak Titiwangsa tu penuh ngn kabus sampai tak nampak jln langsung. Kami ni mcm buta sekejap. Takut gak tetiba terjun dlm gaung ke coz jln dia bengkang bengkok ditambah dgn keadaan kabus tebal...hiiiiiiiiiii. Alhamdulillah, kami selamat gak sampai ke KB.

Kek Upin & Ipin order dari CT untuk Befday anak buahnya. Kek ni aku kene antar ke Parit Buntar coz Ct dok Johor.

Happy Birthday Khairina!!!

Sekeliling ada Upin & Ipin

Marble Choc Cheesecake ni pun order dari Ct gak. Ni pun deliver ke Parit Buntar. Thanks Ct coz sudi order ngn Jeri. Harap Ct berpuas hati..

Marble Choc Cheesecake Order dari Naja. Naja juga order Sheperd pie untuk makan2. Thanks Naja.. Kalau puas hati, silalah order lagi ye..

Kek Hantaran order dari my old fren, Along. Along order 2 biji Marble Choc Cheese Cake & satu set 16 biji cupcake. Hubby & me adalah OP utk wedding Along ni. Thanks bebanyak ye Along.

Selamat Pengantin Baru Along & Rosli

Cupcakes ni untuk hantaran masa majlis resepsi

Kek Keladi order dari Che Won. Che Won ni my old fren. Kami satu kelas waktu form1-form 3. Dalam Facebook kami bertemu. Dah lama sgt tak jumpa. Sudi jugak order ngan aku utk Befday abah dia pada raya ke-2. Thanks ye won...Harap berpuas hati..hehehe

Kek Keladi order dari Shah (my old Fren) & Kak Sha. Sorry ye Shah terpaksa kejut shah kul 4 pagi. Nak buat camner dah tak boleh nak bertolak awal dari Kulim ni. Sib baik Shah & hubbynya sporting bgn pepagi buta amik kek. Thanks ye Shah... nnti Shah trylah buat kek ye...

Pandan Layer Cake order dari Elly yang mengidam nak mkn kek aku. hehehe. Ptg raya baru aku antar kek ni on the way nak g Labok, umah nenek Hubby. Pada 1/12/09 Elly dh selamat bersalin baby boy. Nasib baik sempat mkn kek ni, kalau tak melelehla air liur baby nnti. Thank bebanyak ye Elly & congratulation on ur newborn baby boy... Welcome to the club!!!

Friday, November 20, 2009

Happy BirthDay Darwisy & Arissa

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Friday, November 20, 2009 0 comments Links to this post
Lambat skit nak upload birthday cake Arissa & Darwisy padahal birthday kedua-duanya dah lama lepas.....

Ini Birthday Cake Darwisy (Marble Choc Cheesecake). Happy 2nd Birthday Darwisy. Thanks to Wati coz sudi order ngn jeri. Wati mintak kek ni letak kereta. Dok fikirla camner nak buat yang special skit utk Darwisy. So, pas Wati bgth nak ada kete kt atas kek, trus surf gambar birthday tema kete. Aku tengok, cantik jer birthday cake bertingkat yang mcm naik bukit, trus save nak buat sample, tp risau gak takut tak jadi ke apa ke? nilah hasilnya birthday cake special utk Darwisy. Memula nak letak kete kecik2, pastu hubbyku ckp Darwisy suka truck, so truckla dok atas kek ni. Thanks to hubby yang byk tlg buat jln naik bukit ni... Puas hati dapat buat kek ni. Kiranya ada improvement skit skill deko mendeko ni.... Thanks byk2 Wati coz sudi order. Harap Wati & Family puas hati. Yang paling penting, harap lil' Darwisy puas hati.

Ini plak Birthday Cake utk Arissa order dari Sue (Celestica) production Dept. Sue order Choc Moist Cake with Edible Image & Cupcakes. Happy 1st Birthday Arissa... Thanks to Sue coz sudi order ngan jeri dan harap Sue berpuas hati ye.. Lain kali orderlah lagi..thanks byk2. :)

Cupcakes untuk Arissa...

Tuesday, November 17, 2009

Chocolicous Box

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Tuesday, November 17, 2009 2 comments Links to this post
Salam Semua... Chocolicous di bwh jenama Dapur&Oven memperkenalkan kotak-kotak coklat yang amt comel & sgt sesuai utk dibuat hadiah, hantaran & Door Gift. Pakat-pakat mai semua order coklat ngn Dapur&Oven. Very the Delicous...Chocolicous. Harga yang istimewa bagi order 500 box ke atas..

Twin Pack Box
Compound: RM3.70
Courverture: RM3.90

Tri Pax Box
Compound: RM4.60
Courverture: RM 4.90

4 Cav Box
Compound: RM5.50
Courverture: RM 6.00

9 Cav Box
Compound: RM10.00
Courverture: RM11.00

15 Cav Box
Compound: RM14.00
Courverture: RM16.00

35 Cav Box
Compound: RM32.00
Courverture: RM35.00

4 Cav Hardcover
Compound: RM10.00
Courverture: RM11.00

8 Cav Hardcover
Compound: RM14.00
Courverture: RM16.00

16 Cav Hardcover
Compound: RM20.00
Courverture: RM22.00


6 Cav 3 in 1
Compound: RM15.00
Courverture: RM16.00

6 Cav Bookstyle
Compound: RM12.00
Courverture: RM14.00

9 Cav Bookstyle
Compound:RM15.00
Courverture: RM 16.00

12 Cav Bookstyle
Compound: RM18.00
Courverture: RM20.00

35 Cav Bookstyle
Compound: RM42.00
Courverture: RM45.00


12 Cupcakes Box: RM20.00

12 Cupcakes Box (Big) : RM25.00

Cupcakes Box: RM3.00 each

Thursday, November 12, 2009

Update Cakes & Cupcakes-KL Version

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, November 12, 2009 2 comments Links to this post
Marble Cheese Brownies untuk Gathering Ex-SMTPC97/98. Ni Skolah aku & My Hubby masa form 4 & form 5 dulu. Kami memang slalu buat Gathering ni. Biasa time rayalah coz semua balik Klantan, tapi tahun ni lain skit, buat kt KL coz ramai yang dok KL. Tempat meeting kat Restoran Wong Solo, Kg. Baru. Masakan original dari Indonesia. Huh!! Nasi ayam bakar dia memang the best. Ayam kampung tapi sgtlah lembut. Rasa nak mkn lagi jer. time dok taip ni pun dah kecur air liur dah ni. Bilalah nak g mkn kt sini lagi.. Aku bg 5 starlah kt makanan dia..Bestttt!!!

Cupcakes for Mazuan, kebetulan besday dia ari kitaorang buat gathering, so aku buatkan cupcakes utk suprisekan dia..

Cupcakes ni plak utk anak spupu aku (Aqil & Yaya) yang dok kt Bangi. Cian Aqil & Yaya.. papa diaorang tak der kt Malaysia, further study (PHD) kt Australia. Hujung tahun ni may be barulah spupu aku g sana... bestnya....

Peach layer Cake ni plak order dari Mariam yang dok kt Sri Kembangan, tp kami jumpa kt UPM jer coz kami tak tahu sgt jln ke situ. Rupa2nya hubby Mariam ni ore Klate & kwn lama kpd kawan kami, Din (yg anak dia cam baby doll tu) tengok kt blog My Hubby

Pandan Layer Cake ni pun order dari Mariam gak... Thanks Mariam, harap Mariam suka ngn kek2 jeri ni..

Inilah Mariam ngn baby no 2. Nama Irdina Zahra. Nama sama ngn Irdina.

Sebelum balik Kulim, kami singgah lagi kt Ikea utk kali ke-2. Kami lunch kt Asam Pedas kt The Curve. Asam pedas dia sgt sedap siap tapau lg wat blk Kulim. Kt Kulim ni susah nak cari asam pedas.

Ini Ayam Goreng berempah. pun sedap gak.. nyam-nyam
 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez