Friday, November 20, 2009

Happy BirthDay Darwisy & Arissa

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Friday, November 20, 2009 0 comments Links to this post
Lambat skit nak upload birthday cake Arissa & Darwisy padahal birthday kedua-duanya dah lama lepas.....

Ini Birthday Cake Darwisy (Marble Choc Cheesecake). Happy 2nd Birthday Darwisy. Thanks to Wati coz sudi order ngn jeri. Wati mintak kek ni letak kereta. Dok fikirla camner nak buat yang special skit utk Darwisy. So, pas Wati bgth nak ada kete kt atas kek, trus surf gambar birthday tema kete. Aku tengok, cantik jer birthday cake bertingkat yang mcm naik bukit, trus save nak buat sample, tp risau gak takut tak jadi ke apa ke? nilah hasilnya birthday cake special utk Darwisy. Memula nak letak kete kecik2, pastu hubbyku ckp Darwisy suka truck, so truckla dok atas kek ni. Thanks to hubby yang byk tlg buat jln naik bukit ni... Puas hati dapat buat kek ni. Kiranya ada improvement skit skill deko mendeko ni.... Thanks byk2 Wati coz sudi order. Harap Wati & Family puas hati. Yang paling penting, harap lil' Darwisy puas hati.

Ini plak Birthday Cake utk Arissa order dari Sue (Celestica) production Dept. Sue order Choc Moist Cake with Edible Image & Cupcakes. Happy 1st Birthday Arissa... Thanks to Sue coz sudi order ngan jeri dan harap Sue berpuas hati ye.. Lain kali orderlah lagi..thanks byk2. :)

Cupcakes untuk Arissa...

Tuesday, November 17, 2009

Chocolicous Box

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Tuesday, November 17, 2009 2 comments Links to this post
Salam Semua... Chocolicous di bwh jenama Dapur&Oven memperkenalkan kotak-kotak coklat yang amt comel & sgt sesuai utk dibuat hadiah, hantaran & Door Gift. Pakat-pakat mai semua order coklat ngn Dapur&Oven. Very the Delicous...Chocolicous. Harga yang istimewa bagi order 500 box ke atas..

Twin Pack Box
Compound: RM3.70
Courverture: RM3.90

Tri Pax Box
Compound: RM4.60
Courverture: RM 4.90

4 Cav Box
Compound: RM5.50
Courverture: RM 6.00

9 Cav Box
Compound: RM10.00
Courverture: RM11.00

15 Cav Box
Compound: RM14.00
Courverture: RM16.00

35 Cav Box
Compound: RM32.00
Courverture: RM35.00

4 Cav Hardcover
Compound: RM10.00
Courverture: RM11.00

8 Cav Hardcover
Compound: RM14.00
Courverture: RM16.00

16 Cav Hardcover
Compound: RM20.00
Courverture: RM22.00


6 Cav 3 in 1
Compound: RM15.00
Courverture: RM16.00

6 Cav Bookstyle
Compound: RM12.00
Courverture: RM14.00

9 Cav Bookstyle
Compound:RM15.00
Courverture: RM 16.00

12 Cav Bookstyle
Compound: RM18.00
Courverture: RM20.00

35 Cav Bookstyle
Compound: RM42.00
Courverture: RM45.00


12 Cupcakes Box: RM20.00

12 Cupcakes Box (Big) : RM25.00

Cupcakes Box: RM3.00 each

Thursday, November 12, 2009

Update Cakes & Cupcakes-KL Version

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, November 12, 2009 2 comments Links to this post
Marble Cheese Brownies untuk Gathering Ex-SMTPC97/98. Ni Skolah aku & My Hubby masa form 4 & form 5 dulu. Kami memang slalu buat Gathering ni. Biasa time rayalah coz semua balik Klantan, tapi tahun ni lain skit, buat kt KL coz ramai yang dok KL. Tempat meeting kat Restoran Wong Solo, Kg. Baru. Masakan original dari Indonesia. Huh!! Nasi ayam bakar dia memang the best. Ayam kampung tapi sgtlah lembut. Rasa nak mkn lagi jer. time dok taip ni pun dah kecur air liur dah ni. Bilalah nak g mkn kt sini lagi.. Aku bg 5 starlah kt makanan dia..Bestttt!!!

Cupcakes for Mazuan, kebetulan besday dia ari kitaorang buat gathering, so aku buatkan cupcakes utk suprisekan dia..

Cupcakes ni plak utk anak spupu aku (Aqil & Yaya) yang dok kt Bangi. Cian Aqil & Yaya.. papa diaorang tak der kt Malaysia, further study (PHD) kt Australia. Hujung tahun ni may be barulah spupu aku g sana... bestnya....

Peach layer Cake ni plak order dari Mariam yang dok kt Sri Kembangan, tp kami jumpa kt UPM jer coz kami tak tahu sgt jln ke situ. Rupa2nya hubby Mariam ni ore Klate & kwn lama kpd kawan kami, Din (yg anak dia cam baby doll tu) tengok kt blog My Hubby

Pandan Layer Cake ni pun order dari Mariam gak... Thanks Mariam, harap Mariam suka ngn kek2 jeri ni..

Inilah Mariam ngn baby no 2. Nama Irdina Zahra. Nama sama ngn Irdina.

Sebelum balik Kulim, kami singgah lagi kt Ikea utk kali ke-2. Kami lunch kt Asam Pedas kt The Curve. Asam pedas dia sgt sedap siap tapau lg wat blk Kulim. Kt Kulim ni susah nak cari asam pedas.

Ini Ayam Goreng berempah. pun sedap gak.. nyam-nyam

Tuesday, November 10, 2009

Majlis Hari Raya KTC Golf View

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Tuesday, November 10, 2009 4 comments Links to this post
Lama sungguh tak update blog. Sebab utama laptop rosak & My Hubby dah format pun stil ok x ok, then semua gambar dok dlm hard disk, pastu mls nak kacau hubby edit gambar. Sebab kedua apalagi..kemalasan melanda & sibuk dok bercucuk tanam kt Facebook..:)). Banyak gambar kek yang tak di update. Majlis Hari Raya ni diadakan untuk penduduk KTC Golf View pada 18/10/09 (Ahad). Lama dah berlalu majlis ni. Every year diaorang buat majlis ni. So, time nilah nak kenal2 antara satu sama lain. Memang meriah majlis ni siap ada cabutan bertuah lagi. Kali ni kami sgtlah bertuah dpt hamper. Seronok bkn main. Untuk majlis ni aku buat Peach Layer Cake & Kek Keladi. Semua org ingat aku beli kek tu, cam tak percaya jer aku yang buat. Makanan yang terhidang bukan main byk lg, ada Nasi Dagang yg sedap, Laksa memang tak tinggal bg org utara ni (Menu Wajib), ada Lemang, Ketupat Pulut, Roti Jala, Spaghetti, Mee goreng, Bihun Goreng, Rendang dan bermacam lagi makanan sampai aku pun dah lupa. Yang bestnya Peach Layer Cake aku yang habis dulu dan semua org ckp sedap. Kalau sedap boleh orderlah ye...

Inilah dia Pengerusi Majlis

Ni tuan rumah suami isteri, Si suami dpt cabutan bertuah dari tgn isteri sendiri...

Irdina tengah kusyuk tengok org dapat hamper

Antara yang bertuah

The DJ

Udeng & Wife (Wati) & Sofea & Yusuf yang baru sampai

Ni Jiran kami & kawan2 Irdina (Nuha & K.Ngah). Atuk & nenek diaorang ada kedai kayu jati kt rumah kedai kt tepi stadium Kulim. Lupala nama kedai tu. Umah diaorang ngn atuk & nenek diaorang ni sebelah menyebelah jer. Perabut umah diaorang semua kayu jati. Best betul...

Inilah Peach Layer cake untuk Majlis ni

Kek Keladi satu order dari Fahrul utk farewell kt opis dan satu lg utk majlis hari raya ni.

Ini selingan...Butir Nangka simple...

Butir Nangka ni favourite My Hubby

Resepi: Butir Nangka

Aku main belasah jer ikut suka sukatannya
Bahan-bahan
Bahan A
Santan
Gula
Biji halba
Daun pandan

Bahan B
Tepung Pulut
Air Pandan

Cara-Cara
1. Masukkan Bahan A kedalam periuk then masak atas api sederhana
2. Gaul bahan B, kalau melekat kt tangan tambah tepung pulut lg
3. Gentel kecik2 dan terus masukkan dlm periuk tadi. Buat sampai habis, sambil kacau2 sedikit
4. Bila butir nangka dah terapung tu dah masak la tu.

Sunday, November 8, 2009

MY FUNNIEST BABY CONTEST

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Sunday, November 08, 2009 2 comments Links to this post
Jom kita join Contest ni plak... Sangatlah menarik contest dan hadiahnya juga
BerMula : 20 Oktober hingga 13 November 2009 (12.00 tengahari)
Berumur : 1 bulan hingga 3 tahun
Kategori A : baby gurl
Kategori B : baby boy

Hadiah :
-1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori
Sponser dari
Babyumishop

- 1 helai baju baby bagi setiap kategori
Sponser dari
IT @ RLiiT'S BoutiQe & beuty Centre


Hadiah PiliHan unTuk Peserta Bertuah
- 1 Diaper Stacker

Sponsor dari Moms&babyshop

Syarat Penyertaan:
- Jadi Follower Umidanish dan sponsor2 serta add Umidanish dalam bloglist anda (Done)
- Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini (Done)
- Membuat entri mengenai contest ini diblog anda (Done)
- Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya. Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor umidanish. (Done)
- Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke Umidanish dan semua sponsor (no link back will be disqualified)

Sponser 1 : Babyumishop

(http://www.babyumishop.blogspot.com/)

Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre

(http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)

Sponser 3 : Moms&babyshop
(
http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)


- Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.
- Hanya satu sahaja pemenang bagi setiap kategori, jadi pastikan anda meletakkan satu gambar baby anda yang memiliki aksi lucu paling cutes.
- Semua penyertaan akan diadili oleh parajuri yang akan dilantik oleh umidanish sendiri.

Hadiah pilihan untuk peserta bertuah akan dicabut oleh baby danish sendiri.. Hadiah ini untuk selain pemenang kategori A dan B.

Inilah Dia Baby kami dengan senyuman yang very funny nampak gigi 2 btg kt bawh & 4 batang kt atas..


KATEGORI A
Nama: Nur Irdina Delisha Bt Mohd Nuruli Azahari
Umur: 1 Tahun 6 Bulan 3 Minggu

Sponser 1 : Babyumishop
(
http://www.babyumishop.blogspot.com/)
Blog Babyumishop ada menjual pelbagai brg seperti Breasfeeding Gadjet, Cloth Diaper, Diaper Stacker, Tupperware, set herba ibu bersalin, bio aura water filter dan Minuman Herba pun ada gak. Pendek kata semua yang berkaitan ngan baby & ibu2 ada kat sini. Kira one stop centrelah. Babyumishop jugak menawarkan sistem kutu untuk sesiapa yang nak memiliki Cloth Diaper.
Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre
(
http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)
Blog Hidupharmoni pula ada menjual pelbagai pakaian yg menarik untuk dewasa dan kanak2 dan juga Produk kencantikkan seperti Eumora & Peurafirm.
Sponser 3 : Moms&babyshop
(
http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)
Blog Momsandbabyshop ada menjual Cloth Diaper yang kiut miut dan produk pelangsingan badan iaitu jusmatte 5

 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez