Monday, October 25, 2010

Mickey Mouse Club House Cake & Others

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, October 25, 2010 0 comments Links to this post
Salam semua.....
Mickey Mouse Club House Cake dtg lagi. hehehe. Kali ini diorder oleh Anum dari SP untuk birthday her doter. Pilih punya pilih, yg ni jugak dia berkenan. Tima kasih Anum. Kek yg Anum pilih adalah Choc Moist Cake frosting ngn buttercream.

Marble Choc Cheese Cake order dari Boss Murni (Celestica). Thanks to Murni coz selalu jadi tukang order kek utk boss2 Murni tu...

Kek half Strawberry & half Orange ni & frosting ngn Fresh Cream order dari Cikgu SMK Air Merah. Cikgu tu request nak fresh Cream nipis jer. Harap Cikgu berpuas hati... :)


30/10/2010 (Sabtu) kami akan balik kampung sampai Isnin coz my parents nk g Mekah... So kalau ada sapa2 yg dok Kelantan & yg nk order kek, silalh sms daku ye...:)

Tuesday, October 19, 2010

Variaty of Cheese Tart

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Tuesday, October 19, 2010 0 comments Links to this post
My Cheese Tart... macam2 kolor ada... Buat Cheese Tart ni untuk order dari cikgu SMK Air Merah & utk Majlis Hari Raya di KTC Golf View. Mula2 ingat nak bwk kek cam last year, tp alang2 dh cikgu order cheese tart ni, bwk cheese tartlah jugak ke majlis tu. SEkejap jer habis Cheese tart ku itu. Sedap & kolorfull kot tu yg habis cepat. Alhamdulillah... Memang sedap pun cheese tart ni. Shell dia yg rangup & lembut bertambah pula ngn cheese & filling tu..... emmmmm best.... kepada semua, silalah order Cheese tart ni ye kalau nak tahu keenakannya.

Filling Blueberry, Strawberry & Orange

Cupcakes & Birthday Cakes

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Tuesday, October 19, 2010 0 comments Links to this post
16 Choc Moist Cupcakes order dari Aida untuk her SIL's Convocation.

Marble Choc Cheese Cake order dari Boss kpd Murni

Sponge Cake with Fresh Cream frosting order dari Zakiah utk MIL nya.

Thursday, October 14, 2010

Birthday Cake

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, October 14, 2010 0 comments Links to this post
Choc Moist Cake with Choc Ganache frosting + Fresh Strawberry order dari Farah utk Mamanya.

Butter Sponge Cake with Choc Ganache Frosting order dari Suria utk Birthday anaknya. Butter sponge cake ni berbeza ngn kek span. Kek ni texturenya berat skit dari kek span tp lebih ringan dari kek butter. butter Sponge Cake ni combination dari Sponge cake & Butter Cake. Sgt best.

Strawberry Cheese Cake + Fresh Strawberry + doll order dari Shafa. Shafa cakap, 15 minit jer dh abis kek ni. hehehe


Terima Kasih byk2 sudi order ngn Dapur&Oven... :)

Marble Choc Cheese Cake & Marble Cheese Brownies

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, October 14, 2010 0 comments Links to this post
Marble Choc Cheese Cake order dari opismate Hubby, Che Wan utk anak2nya. Deconya just coklat kt atas.

Marble Choc Cheese Cake order dari Boss Murni. Ni pun utk makan2 family jer

Marble Cheese Brownies order dari K.Maria (10x10 inci) & Wani (7x7inci). K.Maria order utk makan2 kt opis.

Terima Kasih banyak2 sudi order ngn Dapur&Oven... :)

Monday, October 11, 2010

Cupcakes

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, October 11, 2010 0 comments Links to this post
SEmua CC ni order dari Fatimah, dia jugak yang order Kek mickey Mouse kt entry sebelum ni.
CC first ni tema Mickey, jd ke tak rupa mickey ni. tp bila irdina tengok jer CC ni dia trus ckp, mama mickey mouse!!! HEHEHE

2nd CC tema lady bug & butterfly

3rd CC tema flower Mawer + variaty of filling kt dlmnya

Thursday, October 7, 2010

Mickey Mouse Club House Cake & Edible Image cake

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, October 07, 2010 3 comments Links to this post
Satu lg kek lain dr yang lain. Mickey Mouse Club House Cake order dari Fatimah sempena befday si cute Arifa Dalila. Semasa proses pembikinan kek ni, sgtlah nebes takut tak menjadi dari apa yg dipikirkan. Tp akhirnya siap jugak. Moga Fatimah & family puas hati dengan hasil keras tgnku yg tak seberapa ni.

Edible Image Cake Chelsea Theme order dari Jehsitha dari Sungai Petani utk suprisekan kwnnya, tp befday boy lak yg dtg amik sendiri. Thanks Jehsitha.

Monday, October 4, 2010

Barbie Doll Cake

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, October 04, 2010 0 comments Links to this post
Order dari my old friend masa Sek. Men Teknik Pengkalan Chepa dulu. Azah order utk her niece celebrate birthday on 16 sept aritu. Masa ni dok kampung lagi, so bolehlah amik order ni. Masa ni buat kt umah my cousin coz dia ada oven besar & boleh wat masuk 4 biji kek skali gus. senang keje. Umah mama aku plak ada oven besar gak tp oven gas, lambat nak masak. Pastu plak cousin aku pun wat kek jugak, so bolehla pau apa yang patut. hehehe. Thanks azah sudi order ngn Dapur&Oven

CMC & Marble Choc Cheese Cake

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, October 04, 2010 0 comments Links to this post
Marble Choc Cheese Cake order dari K.Niza sempena Anniversary. Happy Anniversary K.Niza & Hatta...

Choc Moist Cake order dari Zakiah (Tokei agar2 kering). Tima Kasih ye Zakiah... Kalau sedap silalah order lagi. Sapa2 nak order Agar2 Kering & Kuih Muih Tradisoanal, silalah melawat blog Zakiah ni.
 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez