Monday, June 29, 2009

Kek Yang Diorder, Masak-Masak & Marble Cheese Brownies

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, June 29, 2009 2 comments Links to this post
Semenjak dua menjak ni Penyakit malas nak update blog melanda dirikula... Rasa berat sgt nak bukak blog.. Ni pun aku memaksakan diri untuk update coz dah seminggu blog aku dibiarkan sepi jer... Seperti biasa aku update kek yang diorder dan memperkenalkan menu baru Dapur & Oven.. MARBLE CHEESE BROWNIES !!!

Pandan Layer Cake diorder oleh Hijriah.. Terima kasih Hijriah ye. Sorry ye kek ni ada yang tak diseliputi ngan pandan sepenuhnya

Marble Choc Cheesecake ni plak order dari Kak Zai yang amat famos Amos kat Fotopages. Thanks K. Zai coz sudi order ngan Jeri ni...

Yang ni pun Marble Choc Cheesecake yang diorder oleh Siti Mutmainah. Ini last 2 weeks punya order

Ini plak Choc Moist Cake order dari Siti gak.. Thanks Siti. Nnti order lah lagi ye!!

Ini lauk-pauk kami last weekend. Last weekend paling tak aktif coz dok bermalas-malasan main PS2. Samapai Irdina pun bgn tdo jer nak main PS2 jugak...
Ini ialah Udang masak cili kering ngn butter.

Ayam Paprik Sempoi

Ini sayur baby sawi masak pekat.. Hentam sajalah nama apa pun...

Last but not least....... MARBLE CHEESE BROWNIES....
First time aku buat ni... best giler.. My hubby tersangat sukakannya. Aku pun dah jatuh cinta kt ini kekla... Memang sedap tak terkata. Sampai separuh kami satu family makan. Sesiapa yang nak order leh bagitahu aku ye!!

Wednesday, June 24, 2009

Follow Papa Training Volleyball

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Wednesday, June 24, 2009 3 comments Links to this post
Gambar ni dah lama time ikut hubby g training volleyball kt CRC tak silap aku. Volleyball trainning berlangsung 2 hari seminggu iaitu hari selasa n rabu petang. Hubbyku sempat g seminggu jer iaitu second week. First week kami g balik kampung n g KL. Third week plak kami blk kampung. Last week is the 4th week dh lawan. Aku bukanya amik gmbr org main, tp budak2 yang dtg jer.


Irdina with Cik Yu n Ayah Ngah.. Noyu ni adik hubby yang dtg umah kitaorg waktu cuti skolah. Suami isteri ni dua2 cikgu. Bilala aku nak dpt cikgu ni???? huhuhu

First day papa g training..Irdina main sorang2 jer..

Second day Sazrul bawak Safwan (Mr Serius) dtg... Irdina sibuk nak tolak Safwan

Budak menyibuk

Safwan tengah isi minyak pas letih main kejar2.



Mr Serius.. My Hubby yang bg nama ni coz susah sgt nak senyum.. Mama dia jer suka senyum





Thursday, June 18, 2009

Wan & Farah: Akad Nikah

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, June 18, 2009 0 comments Links to this post
Wan & Farah ni sungguh sporting n suka bergambar. Ni antara gambar yang aku snap. Ni majlis akad nikah jer. Majlis persandingan akan berlangsung bulan 12 nanti. Selamat Pengantin baru!!!



Belajar CLS ngn hubby



Farah's friends yang tersangat sporting... Aku paling suka gambar ni. Nampak cantik jer bg aku. hehehe

Majlis Akad Nikah
Lokasi: Sungai Petani
Tarikh: 9/6/09

Wednesday, June 17, 2009

The Reception: Fizul & Asmah

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Wednesday, June 17, 2009 0 comments Links to this post
Selamat Pengantin Baru Fizul & Asmah!!








Location: Parit Buntar
Date: 7 June 09
Snap gambar ni time follow my hubby.

Tuesday, June 16, 2009

Award From Hijriah...Sukanya dpt Award!!!

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Tuesday, June 16, 2009 1 comments Links to this post


Terima Kasih Hijriah bg Award yang comel ni kt Jeri. Aku suka sesangat ada org suka tengok blog aku ni. Sorry lmbt sesangat amik Awrd ni. But better late than never kan??? Thanks Hijriah!! Nnti bg lg ye!!

Our Anniversary Dinner

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Tuesday, June 16, 2009 2 comments Links to this post
Kami pegi dinner ni 4/6 lagi... akibat terlalu sibuk, ni barulah leh upload gmbr dinner kami. Dinner kami kt Damiral's Grill kt Perda. kami dh banyak kali mkn kt sini dr blum kawen sampai skang ni. Kami suka g sini coz western food kt sini tersgtlah best n layanan pun superb. Food dia lain dari yang lain. Suasana dlm restoran ni memang romatik habis ngn lampunya yang malap kolr kekuningan ngn wall kolor merah. samapi gmbr semua kolor kuning kemerahan.. Tapi.. uols patut cuba mkn kt sini tau!! Memang takkan menyesal.

Cinta hati kami yang sgt ceria

Mama n Irdina tgh tunggu makanan....

Garlic Bread utk Irdina. Boleh tak.. dia tak nak bg mama n papa dia try skit pun. Semua dia nak. Snap gmbr pun cepat2 coz dia dh menjerit nk ni...

Mushroom Soup Utk Irdina gak... Ni pun tak nak bg papa dia mkn.

Blackpaper Chicken Grill utkku. Sgt sedap!!!

Food yang hubbyku order ni aku lupa dh nama apa. Susah lak tu nak sebut. Tapi memang sedap giler n byk. Food ni ada spageti, salad n ayam.

Monday, June 15, 2009

Last Week Order

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, June 15, 2009 0 comments Links to this post
Last week minggu yang sgt bizi buzy bgku. Jumaat n sabtu ikut hubby g Alor Star n bermalam d sana. Ahad teman hubby snap gmbr pengantin kt Parit Buntar, Isnin g shopping mopping kt Queensbay, Selasa teman hubby skali lagi amik gmbr kt Sungai Petani. Selasa mlm tu jugakla aku pulun wat 300 biji mini muffin n wat satu Pandan Layer Cake. Rabu petang balik Kelate, kami sampai dlm kul 2 pagi n antar adikku ke rumah dulu n kami bermalam kt umah parents hubby kt kubang Kerian. Pg Khamis kenduri kawen kawan sekolahku kt Pasir Mas, my Hubby n me OP bg majlis mereka. Jumaat g umah nenek hubby kt Labok, machang n makan laksa Klantan yang sgt lazat (nenek hubbyku yang buat). Sampai 2 kali aku makan, kt Kulim ni mana nak jmpa. Malam tu plak Umah parents aku wat sembahyang hajat utk 2 org adikku yang dpt further study, Sabtu plak ronda2 kt Kb n g beli kain utk buat baju kurung Irdina. Kain cotton jer coz mama aku pesan baby sesuai pakai kain cotton coz kain dia sejuk...Pas g Kb balik umah my parents amik Irdina n kami g pantai Bachok. Bukan main seronok Irdina main air. Ahad balik sini. Cam sekejap jer blk kampung, tak puas lagi dok kt kampung.
Pandan Layer Cake ini order by K. Fizan utk Majlis Farewell ari jumaat lepas tp K. Fizan amik hari rabu lgla coz aku blk kmpung. Thanks kak. Harap K.Fizan suka.

300 biji muffin ni order by Jura utk majlis kawen dia kt Pasir Mas. Macam2 perisa aku buat utk Jura. Vanilla, Pandan, Coklat n Coklat Moist. Thanks ye Jura coz order ngn aku.

Cupcake ni utk Jura dari aku. Deco sesuka hati

Irdina yang byk kali kene tinggal kt mama dia last week....Skang ni dh pandai mcm2 n byk dh peel dia. Sgt peramah n suka senyum... mama sayang ini budak

Monday, June 8, 2009

Happy Anniversary!!!

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, June 08, 2009 5 comments Links to this post
Happy 2nd Anniversary Ayang!!! exceli, Anniversary kami ni 3/6/09. Tapi last week aku terlalu bz, tak sempat nak update blog. Just nak wish moga kami bahagia n kekal hingga akhirat nnti. Happy Anniversary utk Adnin n Ali, Rizman n Min (1/6/09), Sazrul n Aida (2/6/09). Moga korang kekal bahagia, saling sayang menyayangi hingga ke akhirat...Amin..

Ni Mousse cake utk my hubby yang tersayang




 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez