Tuesday, January 26, 2010

Ladybug Cake For Cutie Indah Nur Dahlia

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Tuesday, January 26, 2010 2 comments Links to this post

Happy Birtday to You!!!
Happy Birthday to You!!!
Happy Birthday to Indah....
Happy Birthday to You!!!!
Moga jadi anak yang cerdik, menghormati mama & Abah & Moga Indah membesar dgn sihat...

Berjaya gak buat ladybug cake ni.. hehehe. Memula agak risau gak takut tak jd dgn apa yg di imaginekan... Sib baik Mama & Abah Indah berpuas hati.. Lega... Satu lagi decoration berjaya dibuat...Alhamdulillah... Terima Kasih Tasha & Nae coz bagi kepercayaan kpd Dapur & Oven...
Befday Indah ni sgt meriah coz majlisnya kt Pool Side kt Sri Impiana Inn, kt Taman Selasih (Kepunyaan R&Z Cosmetic) Aku penah g spa kt sini. Best..... Majlis yang sgt meriah dengan makanan yang enak2 termasuklah kek ladybug tu, ngn budak2 semua lglah suka dpt mandi kolam termasuklah Irdina yg very happy that day... Thanks jemput kami utk sesama memeriahkan majlis....

HAPPY 1ST BIRTHDAY INDAH!!!

Thursday, January 21, 2010

Car Birthday Cake For Shamin Aufi

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, January 21, 2010 0 comments Links to this post
Kek bertemakan kereta ni diorder oleh K.Jue untuk heronya yang menyambut hari lahir ke 2. Biasalah budak lelaki mesti akan minat akan kenderaan beroda, ultraman, Ben 10 & macam-macam lagilah. Kek ni seakan sama dgn kek yang aku buat untuk birthday Darwisy dulu. Tapi kolor jer lain skit & kek Darwiys dulu aku letak truck & kek Shamin aku letak kereta & ada Happy Birthday Candle. Kek Shamin Aufi ni sebenarnya aku nak buat cam tempat pameran kereta, tapi cam tak jd sgt jer. hehehe. Amacam???? ok tak kek ni? Kalau sesapa nak order kek dgn Dapur & Oven, jgn segan2 kol/sms aku ye. Insyaallah aku akan buat yang terbaik untuk korang semua...

Pandangan depan

Pandangan sisi..yang kolor putih tu adalah tangga utk naik ke atas

Ni terselit satu order 15 cav Courverture Choc. Semuanya love shape. Coklat ni memang sesuai sgt utk dibuat hantaran, utk diberi kepada yang tersayang & utk sendiri makan pun boleh. hehehe

Wednesday, January 20, 2010

Late Update : My Hubby's befday

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Wednesday, January 20, 2010 3 comments Links to this post
Cerita yang dh basi, tapi uploadlah jugak. Pada 28/12/2009 Hubbyku dpt suprise dari wifenya...hehehe. Best rasanya dpt buat suprise utk Hubby. Memang dia tak suspect langsung aku akan buat... hehehe. Tima kasih byk2 kepada Team MYA Recipe kerana sudi bersekongkol dlm menjayakan suprise ni..hehehe.. Suprise utk Hubby pd hari kejadian adalah sekotak Cupcakes ( Very Lovely) & 3 kuntum red roses. Ini semua Cik MYA yang sediakan & deliver ke opis hubbyku. Thanks so much Cik MYA.. Suprise memang menjadi & Hubbyku tersangat terkejut & suka ngan MYA Cupcakes. Me pun suka.. Si kecik Irdina lglah excited tengok papa wat balik sekotak cupcakes, trus nyanyi hepi befday... hehehe
Ini dh sebahagian dr 16 biji Cupcakes, yang lain telah dingap terlebih dahulu coz tak sbr sgt tunggu papa snap the pic.

Si budak kecik yang sibuk nak blow the candle. Cam dia punya befday jer.

Friday, January 15, 2010

Chocolate as Door Gift

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Friday, January 15, 2010 0 comments Links to this post
Coklat Versi Biasa

Coklat Versi Kecil Comel

Coklat Versi Kecil Comel




Monday, January 4, 2010

Macam-macam kek

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, January 04, 2010 1 comments Links to this post
Salam semua..... Dah bersawang dh blog ni.. hehehe. bz campur mls skit2. Tapi order tetap ada. Terima kasih kepada yang sudi order kek dari Dapur & Oven. Alhamdulillah...inilah punca rezekiku & aku harap aku dpt improve lg skill mendeco. Kene kumpul duit dulu nak g kelas deco kek ni. Kepada semua, silalah order lg kek, coklat & cookies dgn Dapur & Oven ye...

Kek ni order dari Hadi utk adiknya yg bertunang pd krismas. Inside: Marble Choc Cheesecake with Buttercream frosting

Peach Layer Cake with Fresh Cream Frosting order dari Elia utk hubbynya. Happy Birthday Afzal!!. Moga pjg umur & dimurahkan rezeki selalu.

Choc Moist Cake with Choc Ganache ni order dari Elia gak. Nak celebrate befday Eryna kt nursery. Happy Birthday Puteri Eryna Dahlia!!! Moga membesar dgn sihat & cerdas

Ini Befday Cake for adik my hubby yg celebrate his befday on 25 Dec. Alang2 family hubby ada sini, buatlah Peach layer Cake utk Pok Su Irdina ni.

Tukang potong kek kt umah ni tak lain tak bukan, si budak kecik nila. Dia yg tiup lilin, dialah juga yg nk pegang pisau nak potong kek
 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez