Monday, February 22, 2010

Big Order menjelang CNY

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, February 22, 2010 5 comments Links to this post
Syukur Alhamdulillah dengan order yang aku dapat. 2 hari sebelum CNY, aku dh mula baking kek & muffin. Semangat ni buat ngn mixer baru. hehehe. Aku dapat order 4 biji kek bersaiz 9 inci semuanya & 1000 muffin. Tak percaya gak aku dpt buat 1000 muffin dan deliver dlm masa yg ditetapkan. Thanks to my Hubby & reza coz tolong packing muffin2 semua. Terima Kasih byk2 kerana sudi order dari Dapur&Oven.

Kek hantaran order dari Shima..

Kek hantaran order dari Wani. Minta maaf byk kt Wani & family coz tulisanku sgt buruk. Dah abis buat muffin baru deco nila jdnya. Aku pun tak puas hati gak ni. Kene belajar dari kesilapan.

Birthday Cake (Choc Moist Cake) order dari K.Nur (Opismate Hubbyku) utk her Hubby.

Pandan Layer Cake ni order dari K.Nur gak. Thank you K.Nur. Masa dok deco kek ni, rasa cam nak potong & ngap jer. Dah lama tak buat, serius aku & hubbyku terliur dibuatnya. Last week aku pun buatlah gak utk mkn2. eeemm nikmatnya. Sgt sedap.

Inilah 1000 Choc Moist muffin yang diorder oleh Wani sampai satu kete penuh. Aku sgt puas hati. Harap Wani & family pun berpuas hati gak. Sesapa yang nak order doorgift camni, silala sms aku ye. Choc Moist Muffin ni sgt sedap & very moist. Mkn satu pasti tak cukup.. cayalah..

Friday, February 19, 2010

Sweet Anniversary Sempena First Dating

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Friday, February 19, 2010 0 comments Links to this post
Coklat & Choc Moist Cake order dari K.Salmi dari Bertam. K. Salmi order ni sebelum CNY. Deliver ke Bertam khamis petang selepas kami g amik Heavy Duty Mixer yang baru sampai. Seronok dpt mixer baru dengan harga yang sgt berpatutan. Yang penting 5kg. Senang buat kek byk2 & tak bunyi pun bila mixer ni sedang bekerja.
K.Salmi order 9 cav Courverture Choc in Bookstyle Box & nak ada wording. Dia order sempena memperingati memori first dating ngn hubbynya dulu. Sweet & romanticla. Baru first time jumpa, tapi mcm dah kenal lama dah. Berborak sakan kami walaupun sekejap jer jumpa. K.Salmi sgt best. Nasib jumpa kt tepi jln jer, kalau kt umah, mesti berjam-jam borak ni. hehehe.
Thanks K.Salmi oder ngn jeri. Jgn serik utk order lg ye. :)


Suprise for her hubby... moga hubby K.Salmi suka


Wednesday, February 17, 2010

Edible Image Cake For Hanis

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Wednesday, February 17, 2010 0 comments Links to this post
Sorry Hanis lambat nk update Hanisnya kek. hehehe Akak bizi skit. Hanis order kek ni utk dirinya sendiri. Dia nk sgt gambrnya kt atas kek. Mula2 malu ye nk gambr atas kek. Tp setelah aku yakinkanya, akhirnya keinginan Hanis kira termakbul la jugak kan...hehehe. Thanks bebanyak ye Hanis coz sudi order ngn akak. Harap Hanis berpuas hati....

HAPPY BIRTHDAY HANIS!!!

Br belajar wat bunga ros.. Belajar sendiri jer ni...tu yang agak comot

Wednesday, February 10, 2010

Kelas Cupcake - Amatur Version

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Wednesday, February 10, 2010 1 comments Links to this post
Percaya ke aku cakap aku buat kelas..mengajar buat muffin & cupcakes... Jgn tak percaya!!!Aku pun tak caya ada gak yang nak blajar ngn aku yang serba kekurangan lg ni. Aku pun tak g kelas, inikan plak nak ajar org. Tp aku berjaya gak ajar serba sedikit yang aku tahu. Aku ni langsung tak penah g kelas cupcakes. Aku hanya baca dr internet, try resepi... itu ajer. Aku just belajar melalui pembacaan. Teringin gak nak g kelas, tapi entahlah, byk tul halangannya. Sebelum ni, kumpul duit, wat beli oven dr cousin aku, oven yg besar skit dari oven yang mama aku bg. So, nak buat apa2 kene kumpul duit dulula. So, anda semua supportlah aku dgn order dgnku. hehehe.
Oklah berbalik kepada kelas yang aku buat ni untuk Fila, dia nak sgt blajar ngn aku, aku dah ckp yang aku amatur lagi dalam bidang ni, tp dia nak jugak, aku ajar apa yang termampu jerlah.
Last week aku ajar dulu buat muffin & cupcakes. Bukan main excited dia tengok semua menjadi. hehehe. Tp part yang boh buttercream atas cupcakes tu tak menjadi & dia tak puas hati naper aku buat senang jer. Aku ckp kene practice byk kali. hehehe. Tapi seronokkan main deco2 ni. The next day, anak2 jiran lak mintak aku ajar diaorg buat cupcakes plak, diaorg ckp nak bg hadiah kt member yang nk brtukar sekolah. Adusla..Tak ajar kan kesian plak, so terima jerlah. Haritu penuh umah aku ngn budak2 yg dtg tumpang tengok. Excited diaorg dpt deco cupcakes dgn tgn sendiri. Aku buatkan diaorg Choc Moist cupcake. Pas msk, tak sampai 5 minit, dh separuh habis kene ngap dulu. Diorg ckp trak thn ngn bau kek tu. Budak2... coklat memang feveretla... So.. last week memang letih mengajar & ada order lg. ni pun aku br siapkan kek satu. Esok ngn lusa ku dh dpt rasakan aku akan kepenatan... 1000 muffin & 4 biji kek. Laratkah aku nak buat sengsorang ni. Larat tak larat, rezeki jgn ditolak.... Chaiyok!!!

Cupcakes Fila

Cupcakes Fila perisa blueberry

Choc Chip muffin perisa coklat, vanilla & strawberry

Sgt sedap... sapa nak order dgnku pun boleh....murah jer

Anak2 jiranku. Kumpul duit dulu ye utk balajr wat kek befday plak. hehehe

Semua diaorg yang buat ni. AKu ckp sukahatilah nak deco camner pun.


Small Soccer Cake

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Wednesday, February 10, 2010 0 comments Links to this post
Kek ni order dr tauke kue tiaw goreng kt tempat breakfast yang famos. Aku tak ingat dh apa nm kedai tu. Kt tepi bihun sup Pak Long. Kue Tiaw dia memangsgt sedap. Kalau breakfast kt situ, tak sah tak order kue tiaw abang ni. Choc Moist Cake ni utk ana dia Danial. Untuk budak2, mestilah tema pun budak2 punya. Dia suh aku wat jer camner pun. Apalagi, pikirla apa yang sesuai utk befday boy, last decide buat lah theme pdg bola. Oleh kerana dia nak kek yang kecik jer, so nak boh 2 gol, tak muatlah plak, boh jerla satu gol, kononnya nak sepak penaltilah ni (kata hubbyku). hehehe. Terima kasih byk2 kerana sudi order dari Dapur&Oven.

P/S: tak sbr nak tunggu mixer sampai esok.. hihihi



Saturday, February 6, 2010

Chocolate as a Birthday Gift

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Saturday, February 06, 2010 0 comments Links to this post
35 Cav Courverture Choc order dari my friend, Nadia utk her hubby & her cute lil Danish. Both celebrate birthday on 30/1. Senang keje, celebrate birthday skali harung jer. hehehe. Coklat ni telah diposkan ke Raub Pahang. Ini suprise dari Nadia utk hubbynya. Hubby Nadia memang suprise dpt & Dia sgt sukakan my chocolate sampai yang Danish pun dia yang mkn. hehehehe. Thanks Nadia... Nnti silalah order lg ye.

A lots of LoVe....

The Packaging

My Brand... Chocolicous

28 cav Loose Choc with wording

Thursday, February 4, 2010

My Macaroni Baked Cheese

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, February 04, 2010 1 comments Links to this post
Dah lama upload pic Macaroni ni. Skali skala buat, huh... sgtlah nikmatnya makan. Tak derlah susah nak buatnya. Bahan2 yang aku gunakan sgt simple. Yang paling best, chesee kene byk kt atas skali. Ini favourite Irdina. kalu buat macaroni ni, memang mkn byk. Tp sebulan skali bolehla, mama & papa ni muak mkn selalu. Kalu budu tak per. Cicah ulam hari2 pun boleh.


Monday, February 1, 2010

Chocolate SALE !!!!!!

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, February 01, 2010 2 comments Links to this post


Sempena 1st Anniversary blog Dapur&Oven, anda akan dapt 5% diskaun untuk sebarang pembelian coklat dari Dapur&Oven. Cepat-cepat order ye. Penghantaran ke seluruh Malaysia juga boleh... Silalah order untuk diri sendiri, untuk yang tersayang dan sesiapa saja kerana coklat kami sesuai untuk dijadikan hantaran, hadiah & door gift bagi sebarang majlis. Untuk keterangan lanjut, sila emel saya di zairie81@yahoo.com
 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez