Wednesday, February 10, 2010

Kelas Cupcake - Amatur Version

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Wednesday, February 10, 2010
Percaya ke aku cakap aku buat kelas..mengajar buat muffin & cupcakes... Jgn tak percaya!!!Aku pun tak caya ada gak yang nak blajar ngn aku yang serba kekurangan lg ni. Aku pun tak g kelas, inikan plak nak ajar org. Tp aku berjaya gak ajar serba sedikit yang aku tahu. Aku ni langsung tak penah g kelas cupcakes. Aku hanya baca dr internet, try resepi... itu ajer. Aku just belajar melalui pembacaan. Teringin gak nak g kelas, tapi entahlah, byk tul halangannya. Sebelum ni, kumpul duit, wat beli oven dr cousin aku, oven yg besar skit dari oven yang mama aku bg. So, nak buat apa2 kene kumpul duit dulula. So, anda semua supportlah aku dgn order dgnku. hehehe.
Oklah berbalik kepada kelas yang aku buat ni untuk Fila, dia nak sgt blajar ngn aku, aku dah ckp yang aku amatur lagi dalam bidang ni, tp dia nak jugak, aku ajar apa yang termampu jerlah.
Last week aku ajar dulu buat muffin & cupcakes. Bukan main excited dia tengok semua menjadi. hehehe. Tp part yang boh buttercream atas cupcakes tu tak menjadi & dia tak puas hati naper aku buat senang jer. Aku ckp kene practice byk kali. hehehe. Tapi seronokkan main deco2 ni. The next day, anak2 jiran lak mintak aku ajar diaorg buat cupcakes plak, diaorg ckp nak bg hadiah kt member yang nk brtukar sekolah. Adusla..Tak ajar kan kesian plak, so terima jerlah. Haritu penuh umah aku ngn budak2 yg dtg tumpang tengok. Excited diaorg dpt deco cupcakes dgn tgn sendiri. Aku buatkan diaorg Choc Moist cupcake. Pas msk, tak sampai 5 minit, dh separuh habis kene ngap dulu. Diorg ckp trak thn ngn bau kek tu. Budak2... coklat memang feveretla... So.. last week memang letih mengajar & ada order lg. ni pun aku br siapkan kek satu. Esok ngn lusa ku dh dpt rasakan aku akan kepenatan... 1000 muffin & 4 biji kek. Laratkah aku nak buat sengsorang ni. Larat tak larat, rezeki jgn ditolak.... Chaiyok!!!

Cupcakes Fila

Cupcakes Fila perisa blueberry

Choc Chip muffin perisa coklat, vanilla & strawberry

Sgt sedap... sapa nak order dgnku pun boleh....murah jer

Anak2 jiranku. Kumpul duit dulu ye utk balajr wat kek befday plak. hehehe

Semua diaorg yang buat ni. AKu ckp sukahatilah nak deco camner pun.


1 comments on "Kelas Cupcake - Amatur Version"

marie on February 16, 2010 11:23 PM said...

brapa jeri charged utk class? :) cake, cupcakes n chocolate..hehe. nak blaja deco2..

 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez