Thursday, September 3, 2009

Coklat & Spaghetti Goreng

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Thursday, September 03, 2009
Kepada sesiapa yang nak order Biskut Raya, Coklat & Kek untuk raya ni dipersilakan order cepat2 ye. Kek pun boleh order dgnku untuk raya ni, tapi Pagi Jumaat 18/9 dah kene amik dari akula coz kami akan blk ke klantan pagi jumaat tu. Insyaallah kek yang aku buat akan tahan lebih dari 3 hari kalau letak dalam fridge. Order ye jgn tak order. :)

Coklat2 di bawah ni order dari Kakak Adnin. Semuanya Courverture yang sgt sedap. Di samping tu jugak dia order 2 Macaroni Baked Cheese untuk anak2 dia. Harap2lah akak berpuas hati ye. Sorry kalau ada yang terkurang. Saya hutang satu balang biskut tembikai. Nnti siap biskut tu, saya pass kat Adnin ye. Thanks ye kak..Lain kali orderlah lagi..
Kakak Adnin order 13 Teddy Bear Courverture

10 Lolichoc Courverture

2 bekas Courverture (40 biji) & K.Wana pun order yang ni gak satu bekas. Thanks K.Wana.. silalah order lagi utk raya ni

Ini order dari my sis utk kwn2 dia kt Uitm. Untuk bekas kecik camni (10 biji), aku jual RM10.00 utk Courverture & RM 9.00 utk Compound

Yang ini pun my sis gak order utk kawan2 dia.

Coklat Compound ni aku poskan utk kawan aku, Jack. Adik dia nak sample utk buat door gift.
Coklat ni versi besar. Harga sebiji dalam box RM 1.50 (Courverture) & RM 1.40 (Compound)

Harga untuk 2 biji coklat versi kecik comel ni dalam box RM 1.90 (Courverture), RM 1.70 (Compound) & RM 1.80 (Mix Courverture+Compound)

Harga utuk satu coklat Versi Love RM 1.10 (Courverture) & RM 1.00 (Compound)

Exclusive Box ada 2 coklat RM2.50 (Courverture), RM 2.30 (Compound) & RM2.40 (Mix)

Teddy Bear RM1.70 (Courverture), RM1.50 (Compound)

Compound Versi kecil comel RM24.00 utk 40 biji.

Ini plak selingan jer. Sahur hari khamis, aku masak spaghetti goreng. Sgt sedap. Ini kes teringat spaghetti yang K.Wana buat masa IMHO testing photoshoot convocation kt umah Reza & K.Wana. K.Wana buat lagi sedap. Dia memang terrer buat spaghetti ni.


Resepi: Redah jer..hehehe
Sumber: K.Wana (thanks K.wana)

Bahan-Bahan
Spaghetti (Rebus & toskan & gaulkan spaghetti ngan butter)
Beberapa ketul daging ayam/udang/lala (ikut suka). Aku boh daging ayam jer
Sayur-mayur (Brokoli, Bunga Kobis, Carrot, Celery & Cendawan Butang)
Lada Capsicum
Bawang putih 2 ulas potong hancur
Bawang besar 1/2 biji. Potong dadu
Kiub ayam
serbuk black pepper & white pepper
Serbuk cili pun aku letak
Sos BBQ Life (tak der pun tak per) ni iku suka aku jer ni.

Cara-Cara
1. Tumis bawang putih n bawang merah ngn butter hinnga kekuningan & naik bau
2. masukkan ayam bersama air lebihan rebusan spaghetti
3. masukkan kiub ayam, Sos BBQ Life, black pepper & white pepper, serbuk cili
4. Masukkan carrot. kacau dan biarkan seketika sampai carrot lembut dan ayam masak
5. Masukkan sayur2 lain. kacau
6.last skali, masukkan spaghetti dan kacau sampai semua sebati. Sedia utk dihidangkan. nyum nyum!!

SELAMAT MENCUBA!!

5 comments on "Coklat & Spaghetti Goreng"

Mummy Faridah on September 11, 2009 7:35 AM said...

waah... chomel2 cokelato awk... berkenan sungguh! Jerri, saye nak resepi akok dan nasi kerabu la.. post la kat blog awk... saye bukan org kelate tp suka gila akok... :)

kuyatt on October 14, 2010 3:17 AM said...

actually td i surf recepi for spaghetti grg. Then found ur cute chocolate. Interesting, bt my daughter more intrested. May i know the diff compound dgn apa lg satu tu..? How to make order?

Photo Journey & Dapur & Oven on October 14, 2010 10:32 PM said...

Coklat ada 2. Compound & Courverture. Tp skang ni i tak buat Courverture ni coz tak der stock. Maklumlah i dok Kulim. Yg ada Compound jer. Tp compound pun best gak. Lg2 jenis lolichoc & Oreo choc. I boleh pos kalau nak..

Nurul Karomi Nazri on February 09, 2011 9:14 AM said...

hye sis i love all of it ,
hari raya boleh booking hehe. <3

Photo Journey & Dapur & Oven on February 11, 2011 1:12 AM said...

hehehe... boleh2

 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez