Monday, July 12, 2010

Order & Order

Posted by Photo Journey & Dapur & Oven at Monday, July 12, 2010
Kembali lagi... skang ni agak susah nak update blog, kemalasan melanda. Syukur Alhamdulillah dengan rezeki dari yang Esa. Tahun ni, byk order yang aku dapat. Byk barang yang aku dpt especially dpt mixer yang besar skit, dpt g kelas deco, dpt henset baru, dpt kamera DSLR. Untuk umah plak, kami dpt beli tv baru & dpt buat kabinet dapur. Kami ni sebenarnya tak penah beli tv lagi, Tv first kami, kawan hubby yang sedekahkan, tu pun tv rosak, hubby g baiki, then ok, pastu adik aku plak bg tv dia coz dia dah tak dok umah sewa, so dia bg kami pakai. Tahun ni rezeki lebih, dptlah beli tv 37inc yang kami idamkan. Lagipun tv LCD dah murah sekarang. Kalau beli awal2 dulu, rugi jer. Mahal gila. Yang penting kami beli semua ngn cash, kami tak nak hutang2 ni, susah nnti. So, kalau nk beli apa2, kene kumpul duit & berusaha dengan lebih keras lagi untuk majukan diri dalam apa jua bidang yang diceburi. Yang penting hati mau senang. Next week nak berholiday kt Cameron lagi ngn Reza & K.Wana... hehehe

Berbalik kepada order, Blueberry Cheese Tart order dari K.Hariah dari Frontken, dia nak bagi present ni kt kawan dia.

Fathers Day dh lama lepas, aku baru terkedek2 nak upload gmbr ni. Blueberry Cheesecake order dari Su (Celestica production) utk hubbynya kt Inokom. Thank to my hubby sudi g antar kek ni ke Inokom.

Marble Choc Cheese cake order dari my friend Elly. Terima kasih Elly

Tiramisu order dari my friend gak untuk birthday adiknya.

30 biji muffin order dari K. Saliza. jauh muffin ni terbang, sampai ke Sabah ni.
Terima Kasih K.Za & terima kasih gak bagi fridge magnet Sabah. I like. Sebenarnya hobi aku selain dari wat kek adalah collect Fridge Magnet. Suka sgt tengok Fridge Magnet penuh satu peti. hehehe

5 comments on "Order & Order"

hijriah-hidayad-hiwayat on July 12, 2010 3:44 AM said...

congrats. ^_^

lps ni boleh tambah ahli la pulak.

shaliza on July 12, 2010 9:22 PM said...

Betul tu...tak payah nak hutang, kalau nak keje keras kumpul duit & bayar...huhu. Gi cameron eh...bestnya..
Reza tu Jery kenal kat mana ek? Rasanya Reza tu kwn shah masa kat Infotech MAra dulu. Leh double confirm kan tak? hehehe
thanks in advance.

D@puR D@n OvEn on July 13, 2010 2:44 AM said...

Hijriah: Terima Kasih. Hijriah pun dh makin maju, deco lg terrer dari jeri. Ahli biar dulu la... Daku fobia lg dok dlm labor room. hehehe

Shah: jomlah join kami g cameron. kami g ari sabtu balik ahad.
Reza dulu memang balajr kt ipoh, tp lupa dh kolej mana. nnti jeri tanya dia deh. ni blog dia, dia amik gmbr skali ngn nuli gak. http://famran.blogspot.com/

reza a.k.a fazz said...

hahahah... mmg aku la... reza.. a.k.a fazz.. still alive n rockin'!

shaliza on July 13, 2010 6:18 PM said...

Jery,huhu mmg dak Fazz. Dah lm Shah nak tanya tak tertanya jer...
Fazz,what a small world kan...balik2 tang tu jugak,anyways jumpa lagi kita ya.

 

Bakelicious By Dapur & Oven Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez